Home Actualitate Mohammad Murad, scrisoare deschisă către premierul Ludovic Orban

Mohammad Murad, scrisoare deschisă către premierul Ludovic Orban

by Antonia Mocanu
0 comment

Candidatul independent la Primăria Mangalia, Mohammad Murad i-a transmis recent premierului României, Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care îi menționează situația în care se regăsește Mangalia din perspectiva lui.

”SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE DOMNUL LUDOVIC ORBAN, PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI, PREȘEDINTELE PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL

​Stimate domnule Prim-Ministru,

Prin prezența scrisoare doresc să va aduc la cunoștință pe această cale situația dezastruoasă în care se află municipiul Mangalia, fapt de natură să lipsească locuitorii acestei localități de orice speranța și încredere în viitor. Doresc să trag un semnal de alarmă și să va adresez câteva întrebări la care cetățenii Mangaliei sunt îndreptățiți să afle răspunsul dumneavoastră sincer. Pornind de la premisa corectitudinii dumneavoastră va întreb, domnule Prim-ministru, dacă aveți cunoștiință despre următoarele situații și fapte:

1. Conturile Primăriei Mangalia sunt în prezent blocate din cauza managementului defectuos al actualului primar.

2. Primăria Mangalia datorează penalități de circa 5-7 milioane euro, că urmare a nepunerii în aplicare a unor hotărâri judecătorești de către actualul primar.

3. Curtea de Conturi a constatat grave nereguli privind derularea lucrărilor de refacere a trotuarelor din Mangalia și a decis înaintarea raportului de control către DNA.

4. Municipiul Mangalia a pierdut mai multe proiecte cu finanțare din fonduri europene nerambursabile din cauza neplății cofinanțării aferente de către Primăria Mangalia.

5. În municipiul Mangalia au fost închise toate bazele sportive, au fost încetate toate activitățile culturale iar primăria nu s-a mai implicat în susținerea învățământului și sănătății, pe motivul lipsei fondurilor în bugetul local.

6. Primăria Mangalia se află în procedura de executare silită că urmare a neplății unor datorii către terți, riscând pierderea mai multor proprietăți.

7. Existența mai multor dosare pe rol privind activitatea actualului primar al Mangaliei care sunt blocate de ani de zile de de către instituțiile abilitate, fără să existe vreun interes din partea instituțiilor statului de a opri jaful din administrația locală a municipiului Mangalia.

8. Declarația de avere a actualului primar al Mangaliei ridică multe semne de întrebare cu privire la donațiile primite de către acesta de la soacră să, donații în terenuri valorând milioane de euro.

9. Câștigurile la jocurile de noroc înscrise în declarația de avere a actualului primar al Mangaliei, nu au fost verificate de către instituțiile abilitate privitor la realitatea sumelor și a locurilor în care au fost câștigate.

10. Metodele de șantaj aplicate în orașul Mangalia de către actualul primar afectează mediul de afaceri, investițiile necesare pentru oraș și în special cele care duc la crearea de locuri de muncă.

În final va întreb, domnule Prim-Ministru, dacă ați fi un simplu cetățean al municipiului Mangalia, l-ați vota pe actualul primar al Mangaliei pentru încă un mandat, chiar dacă va este coleg de partid? În orice moment va putem pune la dispoziție acte doveditoare.

Dr. Mohammad MURAD”.

related posts

Leave a Comment