Home Administrație publică Întâlnire de lucru, la Constanța

Întâlnire de lucru, la Constanța

by Crina Matei
0 comment

Filiala județeană constanța a Asociației Comunelor din România a organizat o întâlnire de lucru având pe ordinea de zi câteva proiecte importante precum digitalizarea instituțiilor publice, stadiul lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor, dar și integrarea automată a registrului electronic național de nomenclatură stradală.

Sala „Remus Opreanu” din cadrul Instituției Prefectului Județului Constanța a găzduit la sfârșitul săptămânii o întâlnire de lucru a Asociației Comunelor din România, filiala județeană Constanța. S-au discutat probleme importante ce țin pe de-o parte de digitalizarea mai multor structuri, precum și o statistică referitoare la stadiul lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor realizate prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, cu evidențierea situațiilor problematice de la nivelul comunelor.

Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România a fost reprezentată de un număr de 34 de unități teritorial administrative.

Primul pas pentru interconectarea sistemelor informatice ale localităților, autorităților locale și centrale este cel de a crea o bază de date comună ce va eficientiza activitatea.

De asemenea, cei prezenți au fost informați cu privire la noutățile legislative din domeniul cadastrului imobiliar, posibilitățile de finanțare pentru cadastrul sistematic, precum și publicarea în Monitorul Oficial, dar și aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară și instituțiile sale subordonate.

related posts

Leave a Comment