Home Actualitate Sorin Grindeanu: Portul Constanța este un punct strategic

Sorin Grindeanu: Portul Constanța este un punct strategic

by Florentina Lup
0 comment

CFR Infrastructură a finalizat deja lucrările la 19 linii de cale ferată, iar până la jumătatea lunii noiembrie va finaliza reparațiile la alte 16.

Reparațiile vor continua cu operaționalizarea altor 64 de linii de cale ferată care vor crește și mai mult capacitatea operațională feroviară a Portului Constanța.

Tot pentru sporirea eficienței feroviare din port, CFR Infrastructură va investi peste 1 miliard de euro din fonduri europene. Sumele vor fi alocate în special pentru electrificarea și dotarea cu sisteme moderne de semnalizare a căilor ferate din port.

Administrația Canalelor Navigabile a finalizat la rândul ei un proiect extrem de important pentru optimizarea potențialului Portului Constanța. A avut loc recepția definitivă a proiectului de modernizare a echipamentelor și instalațiilor ecluzelor de pe Canalul Dunăre-Marea Neagră și Canalul Poarta Albă- Midia-Năvodari. Recepția proiectului, cu o valoare de peste 350 milioane de euro, a fost realizată cu 2 luni mai devreme decât prevedea contractul.

related posts

Leave a Comment