Home Actualitate Constanța: 41 noi cazuri de Covid-19

Constanța: 41 noi cazuri de Covid-19

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.679 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 24.025 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 108.690      de cazuri. De asemenea 478 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate  27 de decese, toate prezentând comorbidități. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 41 noi cazuri, ajungându-se la un total de 2.213 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 8 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.   

Menționăm faptul că în data de 11 septembrie a fost înregistrat un nou deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 52 este un bărbat de 86 de ani, din Constanța, care prezenta drept comorbidități trombolism pulmonar, hipertensiune arterială, diabet zaharat nou depistat. Bărbatul a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.213 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 52 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 254 de persoane internate, dintre care 226 din județul Constanța și 28 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.129 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 124 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 155 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (51), asistenți medicali (63) și personal auxiliar (41).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 298 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment