Home Actualitate Investiții importante la Poarta Albă

Investiții importante la Poarta Albă

by Antonia Mocanu
0 comment

Poarta Albă este o comună aflată la aproximativ 20 de kilometrii de municipiul Constanța. Poate părea o comună mică în care nu ai avea de ce să investești, însă lucrurile stau exact în mod contrar. Edilul comunei, Vasile Delicoti se află la al treilea mandat de primar și…. a investit enorm în acești ani în Poarta Albă. Educația a fost întotdeauna prioritară pentru primarul comunei și, în acest scop trei grădinițe au fost construite și modernizate de la zero.

În ceea ce privește investițiile în educație de la Poarta Albă, Școala nr.1  a fost reabilitată și extinsă de la zero atât pe orizontală, cât și pe verticală, având săli de clasă moderne, bibliotecă, laboratoare și nu numai. Astfel s-au creat condiții dintre cele mai bune, pentru elevii din comună. Continuând seria investițiilor, anul acesta a fost finalizată o a doua grădiniță, de data aceasta cu program prelungit, dotată corespunzător, înconjurată de verdeață și care vine în sprijinul părinților, dar și al celor mici.

Liceul Agricol Poarta Albă se află în plin proces de reabilitare, o clădire impozantă ce datează din anul 1963 și care deservește sute de elevi de ani de zile.

Investiții s-au făcut de-a lungul anilor și în ceea ce privește asfaltarea comunei Poarta Albă, care poate concura fără griji cu marile orașe ale țării din această perspectivă.

Toți banii pentru aceste investiții făcute în comuna Poarta Albă au fost atrași din surse externe, prin fonduri europene.

De asemenea, Vasile Delicoti mai are în plan  să modernizeze sediul primăriei,  să realizeze un pod peste canalul Poarta Albă- Midia Năvodari și un cămin cultural, dar și  o rețea de gaze care să deservească întreaga comună.  

related posts

Leave a Comment