Home Actualitate Evoluția tarifelor, pe litoral

Evoluția tarifelor, pe litoral

by Romanov Alex
0 comment

Sezonul estival este in toi, iar în condițiile în care tot mai multe țări ne-au închis ușa, litoralul românesc este tot mai râvnit. Dar și tarifele sunt diferite în această perioadă. La toate capitolele, prețurile sunt cu până la 30% mai mari decât la începutul verii.  De vină este criza Covid, care i-a obligat pe agenții economici să investească mai mult în echipamente și materiale dezinfectante, însă și cererea este acum în creștere.

Cele mai ieftine șezlonguri sau baldachine se închiriează, în această perioadă, pe plajele din Constanța. Deși suntem în vârf de sezon, aici tarifele au rămas la fel ca la debut și nici nu se vor schimba. Iar în ultima perioadă, plajele municipale par să devină din ce în ce mai atractive pentru turiști. Sunt mult mai aerisite, iar prețurile sunt sub cele din stațiuni.

Dacă mergeți în sudul litoralului, aici tarifele încep să creasca. Nu însă foarte mult. Un șezlong se închiriază cu 35 de lei, iar o camera la o pensiune, cu doar 80 de lei. La un hotel de 3 stele, costă în jur de 300 de lei. Adică mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

“În iunie, am pornit cu prețuri de la 170 lei/noapte, iar acum, în plin sezon, ne aflăm la un tarif de 300 lei/noapte pentru o cameră de 3 stele plus.”, declară LEVENT BEGHIM, proprietar hotel

De departe însă, cea mai scumpă stațiune rămâne Mamaia și, în special, zona de nord. Un baldachin ajunge și 200 de lei pe zi. Iar dacă vorbim de cazare, o cameră dublă, la un hotel de 3 stele, pleacă de la 450 de lei pe noapte, iar un apartament cu două camere în nordul stațiunii ajunge și la 1700 de lei pe noapte. Reprezentanții din turism au și o explicație pentru acest fenomen.

“Diferența de prețuri la un hotel de 3 stele, de exemplu, este vizibilă, la un hotel în care s-a investit foarte mult poate fi în Mamaia un preț poate mai mare, dar la fel de bine poate fi în Eforie un preț mai mare decât în Mamaia. Totul este în funcție de cât s-a investit în hotelul respectiv și confortul pe care în oferă hotelul turistului care vine la hotelul respectiv.”, declară NICOLAE BUCOVALĂ, vicepreședinte FPTR Constanța

Hotelierii spun că litoralul românesc a intrat în perioada considerată vârf de sezon, iar acum cei mai mulți practică tarifele maximale. După 15 august, acestea vor începe să scadă.

sursa foto: dertour.ro

related posts

Leave a Comment