Home Actualitate Două noi decese pe teritoriul județului Constanța

Două noi decese pe teritoriul județului Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.271 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 24.043 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 98.304     de cazuri. De asemenea 642 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 53 noi cazuri, ajungându-se la un total de 1.954 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 10 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv. 

Menționăm faptul că în data de 9 septembrie au fost înregistrate două noi decese pe teritoriul județului Constanța. Deces nr 49: Femeie, 81 de ani, Constanța, comorbidități (afectare cardiacă neglijată), decedată la Spitalul de Boli Infecțioase.

Deces nr 50: Femeie, 71 ani, Constanța, comorbidități (astm bronșic, hipertensiune arterială, hipertiroidism, obezitate gradul II, diabet zaharat tip II), decedată la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.954 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 50 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.336 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 266 de persoane internate, dintre care 226 din județul Constanța și 40 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 757 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 121 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 139 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (45), asistenți medicali (57) și personal auxiliar (37).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 306  teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment