Home Actualitate S-a dat start înscrierilor la concursul Juvenes Translatores

S-a dat start înscrierilor la concursul Juvenes Translatores

by Florentina Lup
0 comment

Competiția se adresează elevilor de 17 ani din învățământul secundar. Înscrierea instituțiilor de învățământ ai căror elevi doresc să participe la concurs se face până în data de 20 octombrie 2020, ora 12:00 (ora Europei Centrale, adică 13:00, ora României), pe pagina web JuvenesTranslatores a Comisiei Europene: https://bit.ly/2kVkzlW.

Un tutorial privind procedura de înscriere este disponibil aici: https://bit.ly/2ZfRORN.

Instituțiile de învățământ înregistrate vor fi selectate în mod aleatoriu, iar numărul de școli participante va fi stabilit în funcție de numărul de locuri alocate fiecărei țări în Parlamentul European.

Ulterior, fiecare școală selectată poate înregistra între doi și cinci participanți. Concursul se va desfășura în data de 26 noiembrie 2020, în intervalul orar 10:00 – 12:00 (ora Europei Centrale, adică 11:00 – 13:00, ora României).
În ziua respectivă, fiecare participant va trebui să se conecteze la platforma de concurs, pe baza numelui de utilizator și a parolei atribuite după înregistrare. În momentul conectării, pe ecran va apărea textul ce urmează a fi tradus.

Participanții trebuie să facă traducerea online, sub supravegherea cadrelor didactice desemnate, și să trimită traducerea prin intermediul platformei de concurs. Corectarea lucrărilor va fi realizată de traducătorii Comisiei Europene, care vor desemna un câștigător din fiecare țară.

Laureații vor fi invitați să participe la ceremonia de premiere, care va avea loc la Bruxelles, în primăvara anului 2021. Comisia Europeană va suporta costurile de călătorie și de cazare ale laureatului, ale unui adult însoțitor și ale unui profesor pentru fiecare țară.

related posts

Leave a Comment