Home Actualitate Bulevardul Alexandru Lăpușneanu se va transforma radical

Bulevardul Alexandru Lăpușneanu se va transforma radical

by Romanov Alex
0 comment

Vești bune pentru constănțeni și turiști! Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, cel care face legătura între Gara CFR și stațiunea Mamaia va intra într-un amplu proces de reconfigurare.

Astfel, vor fi trasate benzi speciale pentru autobuze, vor fi amenajate piste pentru biciclete, iar autoturismele nu vor mai putea fi parcate pe toată lungimea bulevardului.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere: Bd. Alexandru Lăpușneanu, dar și Bd. 1 Decembrie 1918, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Odată cu implementarea proiectului, autoritățile locale se așteaptă, printre altele, la: creșterea anuală estimată a numărului de deplasări cu transportul public cu 5,5%, creșterea anuală estimată a numărului de deplasări cu bicicleta cu 16,2%, creșterea anuală estimată a numărului de deplasări pietonale cu 2,5 %, toate acestea după primul an de la finalizarea proiectului.

De asemenea, obiectivul mai presupune, printre altele: construirea, modernizarea și reabilitarea a 22 de stații de transport public, extinderea pistelor și traseelor pentru biciclete cu până la 7,7 km, cât și amenajarea traseelor și zonelor pietonale pe o suprafață de aproape 45.000 mp.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 91.361.641,40 lei, investiția fiind susţinută integral din fonduri europene.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment