Home Actualitate Constanța primește o nouă tranșă de vaccinuri

Constanța primește o nouă tranșă de vaccinuri

by Antonia Mocanu
0 comment

Prima zi de vaccinare europeană cu serul Pfizer-Biontech a avut loc duminică, 27 decembrie, atunci când și la Constanța 55 cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase au fost imunizate.

Vestea bună pe care autoritățile au transmis-o este faptul că județul Constanța va beneficia de noi doze de vaccin împotriva COVID-19 pe care le va primi în data de 30 decembrie. Astfel, în 29 decembrie vor ajunge vaccinurile în București, Cluj și Timișoara, iar în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași.

Coordonatorul centrului de vaccinare din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, doctorul Sorin Rugină și primul dintre cadrele medicale vaccinate a transmis faptul că la Constanța vaccinarea va continua  și în primele zile ale acestei săptămâni.

Amintim faptul că vaccinul anti-Covid a ajuns duminică dimineaţă la Constanţa si prima unitate medicală din Constanţa al cărui personal a fost vaccinat a fost Spitalul Clinic de Infecţioase, ulterior 155 de cadre medicale vor primi serul Pfizer-Biontech.  

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaționale, după cum urmează: Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat, etapa a II-a – populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și etapa a III-a – populația generală. În schema inițială, pentru etapele II și III, la nivelul județului Constanța a fost estimat un număr maxim de 36 de centre de vaccinare, dintre care 17 în municipiul Constanța. În urma analizelor făcute de specialiști, este posibil ca numărul centrelor să se modifice. 

related posts

Leave a Comment