Home Actualitate 2021 aduce modificări

2021 aduce modificări

by Antonia Mocanu
0 comment

De la 1 ianuarie 2021 se schimbă TVA-ul și alte impozite. Modificările ţin de inspecţiile fiscale, regimul TVA sau declaraţia unică pe care o depun persoanele cu venituri din activităţi independente.

Astfel, din prima zi a anului viitor, TVA-ul în cotă redusă, de 5%, se va aplica şi la locuinţe cu un preţ mai mare. Concret, plafonul până la care se aplică cota redusă de TVA va creşte de la 450.000 de lei la 140.000 de euro. Tot în materie de TVA, plafonul pentru aplicarea sistemului de TVA la încasare se va dubla de la 1 ianuarie, iar în 2021 salariaţii vor putea primi un nou tip de ajutor financiar de la angajator, scutit de taxe, cel pentru adopţii.

Pe de altă parte, angajatorii nu vor datora taxe la stat, începând cu veniturile aferente lunii ianuarie, pentru costurile cu telemunca şi pentru costurile de testare epidemiologică şi vaccinare. Însă, pentru PFA-urile şi celelalte persoane ce obţin venituri din activităţi independente şi profesii libere, termenul pentru depunerea declaraţiei unice va fi 25 mai, în loc de 15 martie. Totodată, 25 mai va fi şi termenul limită pentru plata taxelor aferente veniturilor din acest an.

Sursa foto: https://evz.ro

related posts

Leave a Comment