Home Actualitate Constanța a înregistrat cel de-al 52-lea deces

Constanța a înregistrat cel de-al 52-lea deces

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.391 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 26.149 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 101.075     de cazuri. De asemenea 534 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 40 noi cazuri, ajungându-se la un total de 2.015 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 4 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.   

Menționăm faptul că în data de 11 septembrie a fost înregistrat un nou deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 52 este un bărbat de 86 de ani, din Constanța, care prezenta drept comorbidități trombembolism pulmonar, hipertensiune arterială, diabet zaharat nou depistat. Bărbatul a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase.

 De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.015 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 52 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.336 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 238 de persoane internate, dintre care 202 din județul Constanța și 36 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 866 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 123 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 143 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (45), asistenți medicali (61) și personal auxiliar (37).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 355 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment