Home Actualitate Decizie importante pentru școlile constănțene

Decizie importante pentru școlile constănțene

by Antonia Mocanu
0 comment

Inspectoratul Școlar Județean, Direcția de Sănătate Publică și Prefectura Constanța s-au reunit acum câteva ore în Comitetul Județean pentru situații de urgență pentru a decide scenariile în care elevii constănțeni vor începe cursurile luni, 14 septembrie.

La nivelul județului Constanța sunt 182 de unități de stat și 40 private. Acestea își desfășoară activitatea într-un total de 515 clădiri, astfel au fost votate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență următoarele: scenariul 1 va cuprinde 223 de corpuri ale unităților de învățământ cu participare directă „față în față”, scenariul 2 va cuprinde 285 de clădiri respectiv atât participare directă, cât și online, alternativ, denumit și scenariu hibrid, iar scenariul 3 se va aplica în cazul a 7 școli din județ, respectiv cursuri exclusiv online.

În ceea ce privește unitățile de învățământ din localitatea Cuza Vodă, acestea vor începe cursurile în scenariul al treilea, din cauza ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, conform datelor furnizate de DSP.

Menționăm faptul că scenariul 1 reprezintă faptul că toți elevi vor fi prezenți la școală, scenariul 2 – jumătate de elevi  vor fi în clasă și jumătate vor studia în sistem online, iar  scenariul 3  se va desfășura 100% online.

Autoritățile monitorizează cu atenție situația epidemiologică, iar în cazul în care va fi necesar, vor fi efectuate modificări prin hotărâre CJSU, în ceea ce privește scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ.

related posts

Leave a Comment