Home Actualitate Măsuri pentru supermarketuri

Măsuri pentru supermarketuri

by Antonia Mocanu
0 comment

Se iau măsuri în privința prevenției răspândirii virusului covid-19 în legătură cu magazinele și supermarketurile. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat luni, care sunt măsurile ce trebuie implementate imediat pentru unitățile de alimentație publică.

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat în cadrul conferinței de presă organizată de  către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență faptul că trebuie implementate imediat măsuri în ceea ce privește magazinele și supermarketurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

“Se aprobă obligații pentru unitățile de alimentație publică, de exemplu hipermarket, supermarket, market, magazin de cartier de a lua măsuri în privința dezinfecției frecvente a suprafețelor expuse, a cărucioarelor, balustradelor, coșurilor de cumpărături, clanțe de uși butoane de la lifturi, grupuri sanitare, cât și instituirea de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în special în zonele caselor de marcat în toate spațiile comerciale” a declarat Marcel Vela, ministru de interne.

Astfel, hipermarketurile, supermarketurile și magazine de cartier trebuie să asigure dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse punând accent pe zona caselor de marcat ca este mult mai aglomerată. De asemenea, trebuie să se instituie măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale, conform ministrului.

Măsură în ceea ce privește supermarketurile și a zonelor aglomerate se va implementa pe baza recomandărilor Ministerului Sănătății în termen de 48 de ore de la adoptarea hotărâri.

Sursa foto: ziare.com

related posts

Leave a Comment