Home Actualitate Corespondență de pe fregata “Regina Maria”

Corespondență de pe fregata “Regina Maria”

by Romanov Alex
0 comment

Aflată la conducerea grupării navale a Operației NATO “Sea Guardian”, din Marea Mediterană, fregata “Regina Maria” a făcut o escală în portul italian Augusta, din Insula Sicilia, pentru refacerea capacității de luptă și a plinurilor navei. În timpul escalei, atașatul militar al României în Republica Italiană a efectuat o vizită de informare la bordul navei, unde a avut întâlniri oficiale cu membrii echipajului.

După plecarea din port, nava și-a continuat misiunile de monitorizare a traficului maritim din zona de responsabilitate, iar echipa de forțe pentru operații speciale de la bord a executat o misiune reală de inspecție la o ambarcațiune de pescuit, care nu avea niciun pavilion arborat și nu a răspuns la interogările radio. Imediat, s-au pus în aplicare procedurile standard NATO pentru astfel de situații, au fost prezentate condițiile misiunii și posibilele amenințări şi tot echipajul s-a pus în mișcare.

Chiar dacă echipajul navei inspectate s-a dovedit cooperant, n-a fost o misiune ușoară, iar echipajul a acționat ca un întreg. Totodată, militarii le-au oferit persoanelor din ambarcațiunea de pescuit câteva sticle cu apă și le-au recomandat să se conformeze la regulile de navigație internaționale.

Fregata „Regina Maria” face parte din pachetul de forțe navale pus la dispoziția Alianței Nord-Atlantice de către România și contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră față de parteneri, prin executarea misiunilor de asigurare a securității NATO și UE pe flancul sudic, în Marea Mediterană.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment