Home Actualitate Invazie de meduze în Mamaia Nord

Invazie de meduze în Mamaia Nord

by Antonia Mocanu
0 comment

Invazie de meduze pe plajele de pe litoral. Ţărmul plajei din zona Mamaia Nord Năvodari a fost împânzit de meduze mari, aduse din larg de valurile mării.  Un fenomen similar s-a înregistrat în urma cu doi ani tot in Mamaia. Specialiștii pun fenomenul pe seama condiţiilor meteo.  Însă spun că este ceva obișnuit în această perioadă, pentru că acum meduzele ating pragul maxim de înmulțire.

Pe litoral turiștii îi poți număra pe degete în această perioadă. Însă locul lor este luat acum de meduze. Aproape că au devenit parte din vacanța nostalgicilor. Turiştii spun că acestea le crează un disconfort, deoarece multe dintre ele sunt în descompunere şi miros urât. În plus, specialiştii avertizează că nevretebratele nu trebuie atinse pentru că pot provoca alergii.

Biologii spun că este un fenomen natural, firesc și care apare la sfârșitul verii, atunci când temperaturile scad, iar vântul începe să sufle mai tare. Lucru care de altfel s-a și întâmplat zilele trecute pe litoral.

Mai mult, prezența meduzelor în număr mare în Marea Neagră denotă faptul că aceasta nu este poluată. În Marea Neagră trăiesc mai multe specii de meduze, dar sunt vizibile pentru om doar două.

Meteorologii anunță că la sfârșitul acestei săptămâni, temperaturile vor începe să scadă pe litoral și vântul își va face și el apariția, astfel că meduzele vor continua să fie prezente pe litoral. Și din pacate acolo vor rămâne mult timp și asta pentru că reprezentanții Apelor Române nu au în atribuțiuni colectarea nevretebratelor de pe plajă.  

related posts

Leave a Comment