Home Actualitate Misiune încheiată cu succes

Misiune încheiată cu succes

by Romanov Alex
0 comment

O nouă misiune NATO, îndeplinită cu succes de echipajul dragorului maritim “Locotenent Lupu Dinescu”. Nava Forțelor Navale Române a revenit în portul Constanța după ce, timp de trei săptămâni, a executat misiuni în Marea Neagră.

Nava militară românească a făcut parte din Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Contra Minelor, care a mai avut în compunere o navă de patrulare din Spania, un vânător de mine italian, un vânător de mine turcesc și un dragor maritim bulgăresc.

În ultimele trei săptămâni, cele cinci nave militare aliate din gruparea NATO SNMCMG-2 au executat misiuni specifice de luptă împotriva amenințărilor subacvatice și de supraveghere navală în raioane maritime din Marea Neagră, precum și exerciții în comun cu Garda de Coastă a Georgiei și cu nave turcești din compunerea Operation Black Sea Harmony.

La întoarcerea în țară, comandatul dragorului maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu” (25), locotenent-comandorul Ionuț Diaconu a raportat „Misiune îndeplinită!”, în cadrul unei ceremonii restrânse organizate în portul militar Constanța.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment