Home Actualitate “Cel mai bun dintre cei buni”, un concurs care i-a provocat pe militarii din Forțele Aeriene Române

“Cel mai bun dintre cei buni”, un concurs care i-a provocat pe militarii din Forțele Aeriene Române

by Antonia Mocanu
0 comment

În perioada 11-13 octombrie 2021, în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”, s-a desfășurat finala concursului “Cel mai bun dintre cei buni” la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene Române, la categoriile de personal maiștri militari, subofițeri și soldați și gradați profesioniști.

Cei 24 de concurenți înscriși în competiție au avut de trecut opt probe teoretice și practice. Acestea au constat în cunoașterea legilor și regulamentelor militare generale, dar și a cunoștințelor de specialitate în cazul cadrelor militare. Toți participanți și-au arătat măiestria la cele cinci deprinderi de bază pe care trebuie să le aibă un militar  –  instrucția genistică, instrucția de front, instrucția sanitară, cunoașterea anumitor tematici din domeniul Comunicații și Informatică și instrucția tragerii cu armamentul de infanterie. Totodată, au avut de trecut un test de cunoștință a limbii engleze care s-a desfășurat cu sprijinul Academiei Forțelor Navale și probele fizice – alergare 3000 m, flotări și abdomene.

La final, comisia de evauare a desemnat militarul cel mai pregătit din unitățile subordonate SMFA. Locul întâi categoria la maiștri militari și câștigătorul trofeului “Maistrul militar al anului 2021” în Forțele Aeriene Române a fost ocupat de maistrul militar clasa a IV-a Răzvan Alexandru Pancu de la Baza 95 Aeriană “Erou Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu”. La categoria subofițeri și câștigător al trofeului “Subofițerul anului 2021” în Forțele Aeriene Române, locul întâi a fost ocupat de plutonierul Cristian Ciobanu de la Brigada 76 Cercetare, Supraveghere și Recunoaștere “Dacia”. “Gradatul profesionist al anului 2021” în Forțele Aeriene Române, și ocupant al locului întâi la categoria șoldați și gradați profesionișt”  a fost desemnat, în urma evaluării, caporalul clasa a III-a Alexandru Drăgulescu de la Baza 95 Aeriană “Erou  Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu”.

“Au fost foarte buni, motivați, dornici să învețe, să performeze, să fie, practic, cel mai bun dintre cei buni, a spus președintele comisiei de evaluare, plutonierul adjutant principal Dan Sîmpetru, subofițerul de comandă al Statului Major al Forțelor Aeriene.

“Fiecare dintre ei și-a demonstrat nivelul de pregătire și, în același timp, că au cunoștințe de nivel ridicat, atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, a concluzionat colonelul Viorel-Eugen Bitan, comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.

related posts

Leave a Comment