Home Actualitate Platforma “Shape Your Future”, prezentată în premieră, în cadrul unei întâlniri transnaționale în Dublin

Platforma “Shape Your Future”, prezentată în premieră, în cadrul unei întâlniri transnaționale în Dublin

by Romanov Alex
0 comment

Platforma “Shape Your Future”, dedicată integrării tinerilor pe piața muncii, dezvoltată de Asociația Youth Vision, cu ajutorul programului Erasmus+, prezentată în premieră, în cadrul unei întâlniri transnaționale în Dublin.

Reprezentanții Asociației Youth Vision, coordonatoarea proiectului “Shape Your Future” finanțat prin programul Erasmus+, au participat în Dublin, la cea de-a doua întâlnire transnațională din proiect, întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre rezultatele obținute până în prezent în cadrul proiectului, calendarul evenimentelor viitoare și, cel mai important, prezentarea și diseminarea platformei online “Shape Your Future”, dedicată integrării tinerilor pe piața muncii, precum și lucrătorilor de tineret aflați în căutarea unor oportunități de dezvoltare personală și profesională. Platforma a fost realizată cu sprijinul, suportul și implicarea țărilor partenere în proiect – Portugalia, Spania, Polonia și Irlanda.

În cadrul celor două zile de întâlniri, echipa managerială a proiectului a analizat conținutul platformei, punctând importanța și necesitatea unui conținut explicit, bine structurat, de calitate și ușor de identificat de către beneficiari, tineri și lucrători de tineret aflați în căutarea unui loc de muncă sau unor oportunități de dezvoltare profesională și personală. Un alt subiect important discutat a fost legat de identificarea și planificarea unui eveniment local de lansare oficială a platformei în rândul comunității, astfel că fiecare partener trebuie să gândească activități sau evenimente online sau offline, dedicate grupuluin țintă, pentru a asigura vizibilitatea cât mai mare a platformei și a proiectului în comunitate.

Platforma oferă posibilitatea utilizatorilor (tinerilor, lucrătorilor de tineret, precum și angajatorilor, companiilor, ONG-urilor și instituțiilor publice) să-și creeze un cont, pentru a accesa toate oportunitățile de angajare și totodată, să-și creeze un CV, pentru ca apoi să primească notificări în funcție de opțiunile selectate. De asemenea, vor fi încărcate anunțuri de angajare, internshipuri, etc, ce vor fi promovate în comunitățile partenere.

Platforma va fi lansată oficial, la sfârșitul lunii decembrie, timp în care pregătim o altă surpriză, o aplicație pe mobil, ce va fi conectată la platformă. Totodată, în cadrul proiectului “Shape Your Future”, Asociația Youth Vision va organiza în martie 2022, a treia activitate Job Shadowing cu tinerii voluntari în Salamanca, Spania. 

Proiectul “Shape Your Future” vizează incluziunea socială a tinerilor ce provin din medii defavorizate, integrarea pe piața muncii, facilitarea accesului la programele educaționale și de inovare și dezvoltarea unor abilități antreprenoriale. Luând în calcul nevoile lor, proiectul pune la dispoziția tinerilor din grupul țintă din cele cinci țări partenere, o platformă online și o aplicație prin intermediul cărora să-și găsească un loc de muncă și să-și dezvolte abilitățile sociale, antreprenoriale și profesionale pe piața muncii. “Shape Your Future” are o perioadă de implementare de 24 de luni și este finanțat prin programul Erasmus Plus, Key Action 2 – Parteneriate Strategice.

sursa foto: Youth Vision

related posts

Leave a Comment