Home Actualitate Poveste inedită

Poveste inedită

by Antonia Mocanu
0 comment

La o vârstă la care multe tinere visează la o viață frumoasă și fără griji, ea a avut curajul să o ia de la zero, într-o țară străină, departe de casă și cei dragi. După 20 de ani însă țara și glia au chemat-o înapoi acasă. S-a intors mai bogată, cu un soț italian, dar care vorbește și trăiește românește și cu doi copii minunați. Ea este Sanda Paladini, o femeie care a decis să le arate tuturor frumusețea Dobrogei. A construit un adevarat colț de rai, de care acum se bucură din plin, împreună cu familia ei, dar și cu cei care îi trec pragul.

La Somova, la doar câțiva kilometri de Tulcea, Sanda a creat un loc binecuvantat de Dumnezeu. Un adevarat colț de rai. Zâmbește tot timpul și emană o energie debordantă. Se vede că este o femeie împlinită. Nu i-a fost însă usor să ajungă aici. Ar fi putut fi învățătoare, în Galați, de acolo de unde se trage, însă și-a dat seamă că aspirațiile ei sunt altele. Așa se face că la doar 20 de ani a decis să plece din țară. A ajuns în Italia, acolo unde ajung mulți români, dar puțini reușesc să răzbată.

Și nu doar respectul l-a găsit departe de acasă, ci și dragostea. Acolo l-a cunoscut pe Roberto, îi era coleg însă în scurt timp, i-a devenit soț și mai apoi tatăl celor doi copii minunați pe care îi au. Datorită Sandei, Roberto, a ajuns pentru prima oară pe pământ românesc și așa cum s-a îndrăgosit de ea, așa a iubit și România. El era un împătimit al naturii, tradițiilor și obiceiurilor, așa că nu i-a fost greu să se adapteze.

Au decis așadar să  cumpere casa, cu odăi mici și pereți groși ca de mănăstire, așa cum îi place Sandei să spună. Așa au găsit casa bătrânei Varvara de care s-au îndrăgostit de la prima vedere. Au achiziționat-o în 2003 și fiecare vară și-o petreceau aici.  Între timp, banii pe care i-au câștigat în Italia, i-au investit și încet încet, locul a prins viață. Mai întâi casa la început s-a transformat în cămin. iar amprenta Sandei se vede la tot pasul.

Apoi pe lângă casă au mai apărut două piscine,  dar și câteva căsuțe pe care acum le închiriează celor care le trec pragul. Și nu sunt deloc puțini, iar unii vin chiar de peste hotare.

Anul trecut Sanda și Roberto au decis că este momentul să se mute definitiv în România.  Ideea i-a aparținut Sandei însă Roberto a fost întru totul de acord. Cei doi copii au fost mutați la școala din comună și  s-au adaptat extrem de repede, iar acum în casa familiei Paladini se trăiește și se vorbește românește.

Afacerea româncei întoarsă acasă după 20 de ani de pribegie înflorește de la o zi la alta. Oaspeții se simt bine în mijlocul naturii și au nenumărate posibilități de petrecere a timpului liber: plimbări cu barca, caiacele, bicicletele și excursii în Delta Dunării.  

related posts

Leave a Comment