Home Actualitate Stadion de Champions League, la Constanța

Stadion de Champions League, la Constanța

by Romanov Alex
0 comment

Proiect ambițios pentru orașul de la malul mării. Constanța va avea stadion de Champions League și terenuri de tenis de anvergura WTA. Pentru complexul sportiv de cinci stele, investiția se va ridica aproximativ 110 milioane de euro, fără TVA.

Proiectul de anvergură ce va prinde contur la Constanța face un pas înainte. 5 octombrie este termenul de depunere a ofertelor pentru studiul de fezabilitate a complexului sportiv Constanța.

”De îndată ce studiul de fezabilitate va fi gata îl vom preda Companiei Naționale de Investiții. Le vom preda un proiect la cheie. Va fi un parcurs lung și greu. Ne dorim ca acest complex să fie parte din viața orașului nostru. Acesta este începutul unui parcurs. Este un proiect vital pentru un oraș de talia Constanței. Totul în viață înseamnă muncă și seriozitate. Stadionul va putea găzdui meciuri de Liga Campionilor, pe arena principală de tenis se vor putea desfășura competiții de anvergura WTA, iar întregul complex trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viața sportivă a orașului.”, declară DECEBAL FĂGĂDĂU, primarul municipiului Constanța

Investiția de peste 100 milioane de euro va cuprinde construirea stadionului „Gheorghe Hagi”, a Arenei de tenis „Simona Halep“, a Centrului sportiv pentru recuperare, refacere și cantonamente, dar și amenajări exterioare. Complexul sportiv Constanța se va întinde pe o suprafață de aproximativ 90.000 mp și va fi construit pe locul actualei baze din strada Primăverii, pentru care Consiliul Local a aprobat anterior studiul de prefezabilitate.

Complexul va cuprinde un stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, cu toate funcțiunile necesare încadrării în categoria IV UEFA și teren de antrenament, o arenă de tenis cu 4.750 de locuri, o altă arenă mai mică de 1.000 de locuri și 4 terenuri de antrenament, un centru administrativ, cu locuri de cazare, spații de pregătire și de recuperare pentru sportivi. Pe aproape toată suprafața complexului va fi amenajată o parcare subterană, iar clădirile vor fi legate printr-o zonă de promenadă cu spații verzi și mobilier urban.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment