Home Actualitate Supermarket versus piață. Ce aleg constănțenii?

Supermarket versus piață. Ce aleg constănțenii?

by Antonia Mocanu
0 comment

Odată cu venirea toamnei, gospodinele trebuie să facă pregătiri pentru sezonul rece. Zacusca, gogoșarii și catraveții murați, ardeii kapia și vinetele coapte păstrate la congelator pentru iarnă sunt doar câteva din preparatele pe care orice constănțean le face  începând cu luna septembrie. Însă pentru acestea au nevoie de materie primă. Așa că am fost și noi într-un supermarket, dar și într-o piață agroalimentară pentru a face o comparație între prețuri pentru conservele de iarnă și am am aflat că aceastea variază însă sunt destul de apropiate în ambele locuri. Comercianții spun că aduc legumele proaspete, în fiecare zi de la producători locali, fără adaosuri sau chimicale de orice fel.

Astfel că dacă o gospodină alege să cumpere un kilogram de roșii din piață, prețul variază între 6 și 10 lei, depinzând de sortiment, iar în supermarket prețurile încep de la 5.99 lei per kilogram. La fel se întâmplă și la vinete și castraveți, acolo unde kilogramul în piață începe de la 5 sau 6 lei, iar în hipermarket vinetele sunt 3.49 lei, iar castraveții 5.99 lei. De asemenea, pentru un kilogram de ardei kapia din supermarket, constănțenii ar trebui să scoată din buzunar 7.99 lei, iar pentru unul de gogoșari 8.99 lei. În piață, în schimb aceleași produse costă  mai puțin, respectiv 5 și 7,90 de lei per kilogram.  

Părerile sunt împărțite. Sunt persoane care preferă supermarketul pentru că pot pune în coșul de cumpărături produsele și le pot sorta și alege, în timp ce sunt gospodine care mizează pe producătorul local din piață atunci când vine vorba de cumpărăturile pentru toamnă și iarnă. 

Așadar fie că alegeți să vă faceți cumpărăturile la supermarket sau în piețele agroalimentare constănțene, calitatea produselor pe care le puneți pe masă ar trebui să primeze în detrimentul prețurilor.   

related posts

Leave a Comment