Home Actualitate Măsuri sporite, la Constanţa

Măsuri sporite, la Constanţa

by Crina Matei
0 comment

Pentru a preveni infectarea și răspândirea noului virus COVID–19, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a dispus suspendarea activităţii creşelor începând de mâine, 11.03.2020, până pe 22.03.2020, cu posibilitatea prelungirii acestui termen.

În România au fost confirmate, până acum, 17 infecții cu coronavirus. Cinci dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile. În aceste condiţii şi pe plan local se iau o serie de măsuri. Primăria Constanţa a decis să suspende activitatea creșelor aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială dar şi  activitatea cluburilor pentru persoanele vârstnice. Măsura este valabilă din 11 până pe 22 martie , cu posibilitatea prelungirii acestui termen.

Mai mult decât atât, se restricționează total accesul vizitatorilor la Căminul pentru Persoane Vârstnice iar seniorii cazați aici vor rămâne în incintă în următoarele 2 săptămâni. Aici s-au montat şi patru lămpi bactericide utilizate pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor din încăperi, prin intermediul radiațiilor ultraviolete. De asemenea, pentru protejarea bătrânilor din cămin, au fost montate dispensere cu soluții dezinfectate pentru igiena mâinilor iar pardoselile sunt spălate de câteva ori pe zi, cu produse pe bază de clor.

Şi tot pentru a limita răspândirea coronavirusului,  toate mijloacele de transport în comun din cadrul flotei CT BUS au fost dotate cu dispensere ce conțin substanțe dezinfectante.

related posts

Leave a Comment