Home Actualitate Vești importante pentru părinți

Vești importante pentru părinți

by Antonia Mocanu
0 comment

Părinții infectați cu virusul Sars Cov 2 vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie, acolo unde sunt internați și copii lor.

Unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19, începând de săptămâna aceasta.

Ministerul Sănătății a modificat două dintre anexele ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competența.

În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia. Dacă însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia în cadrul unei  secţii de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară.

Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, în 13 septembrie.

related posts

Leave a Comment