Home Actualitate Consiliul Județean Constanța, la momentul bilanțului

Consiliul Județean Constanța, la momentul bilanțului

by Antonia Mocanu
0 comment

După un an de când Consiliul Județean Constanța a fost preluat de liberalul Mihai Lupu, a venit și momentul bilanțului. Astfel, președintele CJC  a prezentat astăzi, raportul de activitate al consiliului, precum și al celor 17 instituții subordonate.

29 octombrie 2020 a fost data la care Mihai Lupu, alături de echipa sa au preluat frâiele Consiliului Județean Constanța. După un an de zile, președintele CJ Constanța face bilanțul activității instituției pe care o conduce, dar și cea a instituțiilor subordonate acestuia.  

„Inca de la preluarea mandatului, am prefigurat un plan de analiza astfel încât sa obțin rezultate maxime. Am analizat sistematic activitatea instituțiilor subordonate CJC. În paralel am urmărit strategia de dezvoltare durabila a județului Constanța. Am avut misiunea de evaluare a sistemului de prevenire a corupției. Cele mai mari probleme au fost cu privire la organizarea și actualizarea regulamentului interior al instituțiilor. Controlul intern se desfășoară prin intermediul serviciului control. În perioada analizata s au desfășurat 12 acțiuni de control cu tematica. Instituțiile noastre cat si cele subordonate au nevoie de un sistem informativ actualizat în asa fel încât sa putem fi eficienți si transparenți in activitatea noastră. Acest sistem trebuie implementat cat mai rapid,” a mai declarat Mihai Lupu.

Mihai Lupu a precizat faptul că  a avut la dispoziție mai multe instrumente ce l-au ajutat să creeze o analiză și o evaluare  atât a activității CJC din ultimele luni, dar și cea a instituțiilor subordonate precum auditul intern sau controlul intern.

O problema importantă semnalată de șeful CJ Constanța a fost actualizarea regulamentelor instituțiilor, dar și rezolvarea cât mai rapidă a situației deșeurilor din județul Constanța. O radiografie a ceea ce a însemnat ultimul an pentru Consiliul Județean Constanța au făcut și cei doi vicepreședinți Stelian Gima și Petre Enciu.

„Din prima săptămână au apărut aceste provocari. Prima a fost de absența fizică a președintelui pe motive medicale. Am preluat coordonarea activității CJ. Am reușit să duc la bun sfârșit activitatea. Aici aș menționa că pentru acea perioadă, alături de RAJDP și aparatul CJC am participat la acțiunea de deszăpezire din județ”, a spus Stelian Gima.

 „Încă de la preluarea mandatului, am condus Direcția Generală de Proiecte. Aceasta este structurată în servicii. De la preluarea mandatului am găsit 13 proiecte de 90 milioane de euro. Vorbim de cinci proiecte pe cultură, reabilitarea drumurilor județene, de la extindere a Delfinariului, cât și strategia de dezvoltare a județului. Am mai dat ordin de începere pentru un proiect de infrastructură rutieră. De la emiterea ordinului si până în prezent am efectuat vizite pe șantier. Pot spune că suntem mulțumiți. La Capidava am facut recepția lucrărilor. Ne putem mândri cu închiderea finanțării. Avem și o reziliere de contract. Am scris proiecte în valoare de peste 15 milioane lei., de reabilitare la MINAC.  Am scris proiecte în valoare de peste 15 milioane lei. Ambiția CJC este să dubleze sumele”, a spus Petre Enciu.

17 instituții are în subordine Consiliul Județean Constanța printre care Teatrul de Stat, Minac, Spitalul Județean, Muzeul de Artă, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Biblioteca Județeană, Centrul Teodor Burada și nu numai.

related posts

Leave a Comment