Home Actualitate Trei centre de autorecenzare asistată, la Mangalia

Trei centre de autorecenzare asistată, la Mangalia

by Florentina Lup
0 comment

Primăria Municipiului Mangalia anunță locuitorii că a început prima etapă a Recensământului populației și locuințelor, procedură care se desfășoară până în data de 15 mai. După această dată, cei care nu au reușit să se autorecenzeze online, de pe orice telefon cu acces la internet, tabletă sau calculator, vor fi recenzați la domiciliu, prin interviu față în față cu un recenzor, în perioada 16 mai – 17 iulie 2022. La şapte zile după ce a fost completat formularul de recensământ, persoana care s-a autorecenzat primeşte un cod în baza căruia va putea primi zi liberă de la locul de muncă, indiferent dacă este public sau privat.

În Mangalia, cetăţenii care nu se pot autorecenza online au la dispoziţie trei locaţii în care sunt asistaţi de un recenzor ARA, instruit în acest sens, şi anume:

  • Primăria Mangalia, din strada Șoseaua Constanței, Nr. 13, de luni până vineri, între orele 08:00 – 20:00, respectiv sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 14:00;
  • Direcția Asistență Socială, din strada Delfinului, Nr. 1, în intervalul orar 08:00 – 16:00;
  • Clubul Nautic Callatis, situat pe strada Portului, Nr. 82C, între orele 08:00 – 16:00.

Persoanele care nu participă la recensământ pot fi amendate conform legislației în vigoare, aşa cum a declarat primarul Radu Cristian:

„Pe această cale, sugerez întregii comunități locale să apeleze cu încredere, fie la serviciile recenzorilor ARA, fie la cei care se vor deplasa la domiciliile cetățenilor din oraș, cu formularele specifice, sau să se autorecenzeze. Este o procedură normală, firească, stabilită o dată la 10 ani de instituțiile statului, pentru centralizarea datelor naționale, cu privire la populația și locuințele de pe cuprinsul țării noastre.

În caz contrar, cei care nu vor să participe la acest Recensământ pot fi sancționați cu amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei”.

related posts

Leave a Comment