Home Cultură Ziua Mondială a Teatrului, celebrată la Năvodari!

Ziua Mondială a Teatrului, celebrată la Năvodari!

by PĂUN IONELIA
0 comment

Ziua Mondiala a Teatrului este sărbătorită la data de 27 martie în vederea conștientizării valorii teatrului în toate formele sale și pentru a permite comunităților de teatru sa-si promoveze activitatea în întreaga lume și în toate cele 50 de limbi. 

Pentru marcarea Zilei Mondiale a Teatrului sunt organizate diverse manifestări în cadrul cărora publicul are ocazia sa întâlnească artiștii preferați. Totodata în fiecare an o personalitate recunoscuta la nivel internațional este invitata sa comunice reflecțiile sale asupra celei mai vechi forme Artistice- Teatru, intr-un mesaj tradus în întreaga lume. 

Primul mesaj de Ziua Mondiala a Teatrului a fost scris în 1962 de Jean Cocteau. Mesajul de anul acesta i-a revenit regizorului de Opera și Teatru, director de festival Peter Sellars-SUA. 

Casa de Cultură ,,Pontus Euxinus” a sarbatorit Ziua Mondiala a Teatrului cu micii și marii actori ai trupei de teatru Navod Art, printr-un spectacol Maria- Regina României ,,Povestea vieții mele”, unde Regina Maria a avut un rol determinant în parafarea Unirii de către marile puteri ale lumii. Din distribuție fac parte Emilia Cuzmin, Mihai Holban, Rebeca Tincu, Iulia Pistea, Iustin Pătrașcu, Nicolas Pătrașcu, Gabriel Cuzmin, Bianca Stroe, Loredana Ion profesor coordonator actrița Liliana Cazan. 

Spectatori ne-au fost elevii clasei a IV A a scolii generale Tudor Arghezi, însoțiți de învățătoarea Carmen Cuminic și directoarea Adriana Pătrașcu, care ne-a transmis un mesaj in calitate de mama de actori, profesor al elevilor, soție de preot ,,Teatrul este o forma de a ne iubi, a ne uni și a crea împreună lucruri frumoase”.

related posts

Leave a Comment