Home Actualitate Examene mai ușoare pentru elevi

Examene mai ușoare pentru elevi

by Romanov Alex
0 comment

Vești bune pentru elevi. Subiectele la examenele naționale vor fi mai simple, iar studenții vor avea o singură medie generală la final de an. Ministrul Educației a precizat că se vor face astfel de schimbări întrucât perioada pandemiei a fost dificilă pentru elevi și, astfel, subiectele vor fi adaptate situației.

Subiectele la examenele naționale, mai exact Evaluarea Națională și Bacalaureat, vor fi adaptate situației create de criză sanitară. Astfel, subiectele la evaluări vor fi mai simple și va exista o singură medie generală la final de an.

„Atâta vreme cât această perioadă de criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională pentru orice sistem de educaţie, inclusiv pentru sistemul de educaţie românesc, este total incorect să plătească doar elevii cauzele obiective generate de criza sanitară sau o oarecare pricepere de nivel scăzut a autorităţilor în a gestiona acest proces. Pe cale de consecinţă, subiectele vor fi perfect adaptate acestei perioade care a însemnat doi ani din parcursul educaţional al elevilor care susţin probele naţionale, şi Evaluarea Națională şi Bacalaureatul. Media generală va fi una singură, la final de an. Nu ne interesează din punct de vedere administrativ să avem mai mult de o medie generală la final de an, fiecare profesor ştie foarte bine să îşi evalueze elevii ritmic, pe parcursul întregului an şcolar”,  a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Anul școlar 2022-2023 începe pe 5 septembrie și se termină pe 16 iunie. De asemenea, va cuprinde cinci perioade de învățare și cinci vacanțe.

related posts

Leave a Comment