Home Actualitate Depozitarea deșeurilor la întâmplare sancționată de polițiștii locali

Depozitarea deșeurilor la întâmplare sancționată de polițiștii locali

by PĂUN IONELIA
0 comment

Săptămâna trecută, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a desfășurat mai multe activități de control care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.

Polițiștii locali au monitorizat modul în care persoanele fizice și juridice predau gunoiul menajer către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de colectare sau dacă proprietățile sunt îngrijite corespunzător.

S-au aplicat 284 sancțiuni contravenționale pentru scoaterea gunoului menajer în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane), neigienizarea imobilelor ori pentru nerespectarea regimului juridic al deșeurilor, nerespectarea graficului de colectare a deșeurilor sau pentru murdărirea cu diverse substanțe a drumului public.

Pe lângă sancțiunile aplicate, polițiștii locali au stabilit și măsuri pentru rezolvarea neconformităților constatate.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 147.650 lei.

Controale pe această tematică vor continua și în perioada următoare.

Pentru a evita încalcarea normelor legale vă rugăm să fiți responsabili și să gestionați în mod corespunzator deșeurile.

Cetățenii sunt rugați să semnaleze fapte antisociale care țin de buna gospodărie  și protecția mediului la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

related posts

Leave a Comment