Home Actualitate Constanța Maritime Business Dinner: CCINA și Portul Constanța, dialog deschis

Constanța Maritime Business Dinner: CCINA și Portul Constanța, dialog deschis

by Florentina Lup
0 comment

Prima ediție ,,Constanța Maritime Business Dinner”, inițiată și organizată de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA), s-a desfășurat vineri, 24 iunie 2022, reunind cei mai mari operatori portuari, jucători de top din economia românească care, împreună, reprezintă dinamica Portului Constanța.

În premieră, într-un cadru elitist, CCINA Constanța i-a adunat sub auspiciile acelorași viziuni, interese și politici economice de țară, pe toți cei care sunt interconectați în evoluția economică portuară la nivel agregat, precum: companii și operatori portuari, furnizori de servicii portuare și de agenturare, operatori responsabili de inspecția navelor, transportatori, companii de remorcaj și lista nu se termină aici.

La evenimentul realizat cu implicarea directă a factorilor de decizie din administrația portuară, CCINA Constanța i-a avut alaturi, în calitate de parteneri, pe CN Administrația Porturilor Maritime Constanța și Comvex SA.

Totodată, manifestarea a beneficiat de sprijinul venit din partea sponsorilor: Navlomar Maritime SRL, Histria Shipmanagement SRL, Phoenix Shipping and Trading Agency, Constanța Port Business Association, Oil Terminal SA, Cotecna România SRL, Socep SA, Grupul de firme Comprest Util/Somaco Construct și Asfalt Dobrogea, Axxis Nova Resort &Spa; la care s-au adăugat sponsorii în natură – Crama Jidvei, Miss Baker, Angelo și Aqua Carpatica.

Sub cele mai bune auspicii, caracterul festiv al întalnirii a imbrăcat un numitor comun pentru toți cei prezenți, prin stabilirea cadrului ideal pentru crearea unui dialog real și constructiv, care să producă efecte și să conecteze idei.

Nu în mod întâmplător, evenimentul a fost fixat în apropierea Zilei internaţionale a Navigatorului – 25 iunie și a Zilei Drapelului Național al României – 26 iunie.

Dialogurile s-au purtat într-un cadru relaxat, discursurile având relevanța momentului istoric, în context economic și în context politic european, fiind ținute de voci autorizate precum cele ale președintelui CCIR, Mihai Daraban, și a directorului general CCINA, Ruxandra Serescu, precum și a președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și a consilierului prim-ministrului, Claudiu Mihnea Drumea, care a transmis un mesaj ferm de susținere din partea premierului.

Numitorul comun al discursurilor a fost desprins din analiza creșterii impresionante a dinamicii traficului maritim și fluvial, pe fondul conflictului armat, fiind un moment care solicită atenția și intervenția autorităților în strategiile economice aplicate în Portul Constanța, cu impact direct in economia României.

related posts

Leave a Comment