Home Actualitate Primă de 15.000 de euro pentru ,,Casa Eficientă Energetic”

Primă de 15.000 de euro pentru ,,Casa Eficientă Energetic”

by Florentina Lup
0 comment

Se apropie data de start a programului Casa Eficientă Energetic, în care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu, oferă una din cele mai mari prime energetice din Europa – 15.000 de euro, pentru izolarea termică a caselor. Programul are multe avantaje, printre care și reducerea la jumătate a facturilor la energie.

Iată paşii ce vor fi parcurşi în cadrul programului:

1.ÎNSCRIERE ONLINE
La început vă înscrieți în aplicaţia informatică. La înscrierea online veți completa și suma solicitată, pe baza unui Certificat de Performanță Energetică(CPE) şi a raportului de audit energetic al clădirii. Acestea nu trebuie să fie mai vechi de 6 luni la data înscrierii în aplicaţia informatică. Înscrierea se va finaliza atunci când veți primi mesajul de confirmare conținând un cod unic de înregistrare.

2.DEPUNEREA DOSARULUI
Administrația Fondului pentru Mediu va publica pe internet lista tuturor celor care s-au înscris în aplicația informatică. Dacă vă regăsiți printre ei, aveți la dispoziție 15 zile pentru a transmite dosarul de finanțare, la sediul AFM.

3.ANALIZA DOSARELOR
Dosarele vor intra în analiză. Veți afla dacă vă aflați printre cei care vor putea accesa aceste fonduri de pe pagina de internet a Autorităţii.

4.ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI DE FINANȚARE
Pentru încheierea contractului de finanţare veți avea la dispoziție 60 de zile calendaristice, de la publicarea anunţului pe pagina de internet a Autorităţii cu data de la care se pot semna contractele.

5.IMPLEMENTAREA PROIECTULUI
După intrarea în vigoare a contractului, trebuie să terminați lucrările în maxim 18 luni, termen în care depuneți cererea de decontare.

6.DECONTAREA
La final, veți depune documentele care dovedesc faptul că, în urma implementării proiectului, a fost atins gradul de performanță energetică a casei conform celor declarate prin cererea de finanțare.

Pentru mai multe informații consultați Ghidul de finanțare la: https://www.afm.ro/casa_eficienta_energetic_ghid_finantare.…

related posts

Leave a Comment