Home Actualitate Un primar administrează, nu face politică!, susţine Ilie Cobzariu, candidatul PMP la primăria Ovidiu

Un primar administrează, nu face politică!, susţine Ilie Cobzariu, candidatul PMP la primăria Ovidiu

by Florentina Lup
0 comment

Până de curând, Ilie Cobzariu nu a făcut parte din niciun partid politic. Despre decizia sa de a se înscrie în Partidul Mișcarea Populară şi a candida la alegerile locale din toamnă acesta a declarat:

,,În momentu acesta sunt o persoană împlinită. Am atins gradul acela de dezvoltare personală care cred că îmi dă dreptul de a mă implica şi în problematica administraţiei locale. Expertiza căpătată în domeniul privat o să mă ajute enorm în proiectele de dezvoltare ale localităţii Ovidiu.”.

Referitor la viziunea sa despre ce lipseşte oraşului Ovidiu, Ilie Cobzariu a spus:

,, Eu nu am văzut, până în prezent, o preocupare majoră pentru sănătate şi educaţie. În aceste două domenii nu trebuie să existe << Nu se poate!>>. Trebuie să oferim tinerilor variante pentru a învăţa o meserie şi a rămâne în localitate. În timp, ei sunt cei care vor contribui la prosperitatea acesteia.

Nu este suficient să le dăm familiilor tinere un loc de casă, un ajutor, anumite facilităţi. Este nevoie şi de locuri de muncă. Într-adevăr, primăria, prin organismele sale, nu se poate implica într-o activitate privată sau economică, dar poate crea toate premisele necesare înfiinţării acesteia. O administraţie locală, dacă doreşte să atragă investitori şi să creeze platforme industriale, trebuie să se gândescă la nevoile comunităţii, la nevoile regiunii în care este situată localitatea şi la facilităţile pe care le poate oferi potenţialilor investitori.

De exemplu, există lângă ecluză o zonă în care, din punctul meu de vedere, se poate realiza un parc acvatic, un parc de distracţii mult mai frumos şi mai generos decât Aqua Magic, care poate fi asociat chiar şi cu stadionul din apropiere. Astfel, pe lângă locurile de muncă create, oraşul Ovidiu ar avea şi o zonă frumoasă de agrement.”

Ilie Cobzariu, candidatul PMP la funcţia de primar al oraşului Ovidiu, consideră că:

,,Un primar nu este slujbaşul statului, un primar este supus legii, dar este controlat de comunitate. Rolul său constă în sprijinirea şi coordonarea unei localităţi. Cei mai buni primari din ţară, în acest moment, sunt cei care administrează, nu cei care fac politică.”.

related posts

Leave a Comment