Home Actualitate Constanța a înregistrat cel de-al 33-lea deces

Constanța a înregistrat cel de-al 33-lea deces

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.454  de noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, ajungând la un total de 66.631    de cazuri. De asemenea 571 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 37 noi cazuri, ajungându-se la un total de 1.255 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 4 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv la Constanța. 

Menționăm faptul că  a fost înregistrat un nou deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 33, un bărbat de 82 de ani, care prezenta drept comorbidități cardiopatie ischemică cronică, hipertensiune arterială și care a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.255  de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 33 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 899 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 240 de persoane internate, dintre care 216 din județul Constanța și 24 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. De asemenea, la nivelul județului sunt 620 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 104 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 82 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (32), asistenți medicali (36) și personal auxiliar (14).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 353 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul  județului Constanța.

related posts

Leave a Comment