Home Administrație publică A fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizare şi extindere capacitate de operare în portul Luminiţa”

A fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizare şi extindere capacitate de operare în portul Luminiţa”

by Romanov Alex
0 comment

Compania Naţională „Administraţia Canalelor Navigabile” S.A. anunţă semnarea contractului de finanţare pentru proiectul finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020: „Modernizare şi extindere capacitate de operare în portul Luminiţa”. Perioada de implementare a proiectului este cuprinsă între 23.06.2020 şi 31.07.2024.

Obiectivul general al proiectului este creşterea volumului de mărfuri tranzitate pe căile navigabile interioare prin modernizarea, reabilitarea şi extinderea capacităţii de operare în portul Luminiţa în vederea oferirii de condiţii optime pentru transportul naval de mărfuri.

Valoarea totală a proiectului este de 119.556.257,76 lei.

Proiectul are în vedere extinderea capacităţii de operare a portului prin construirea a 480 m de dane de operare cu cheu tip estacadă, modernizarea şi reabilitarea construcţiilor de acostare existente, construirea unei clădiri administrative pentru personalul responsabil cu monitorizarea şi managementul activităţii portuare, sistematizarea întregii incinte portuare şi asigurarea utilităţilor (apă, energie electrică, etc) atât la danele de operare cât şi pe întreaga suprafaţă a portului.

Acest proiect este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv Specific 2.4 – Creşterea volumului de mărfuri tranzitate prin terminale intermodale şi porturi.

sursa foto: CNACN

related posts

Leave a Comment