Home Actualitate Beneficiarii programului RESPECT vor primi contravaloarea tichetelor valorice pe carduri

Beneficiarii programului RESPECT vor primi contravaloarea tichetelor valorice pe carduri

by Florentina Lup
0 comment

Decizia a fost luată în condițiile în care tot mai multe servicii se digitalizează, iar în situația pandemică actuală se recomandă evitarea contactului cu bancnotele și alte mijloace de plată pe suport de  hârtie. Astfel, din 2022, beneficiarii tichetelor vor primi pe card contravaloarea celor 8 tranșe de tichete valorice acordate anual. Cardurile vor fi emise o singură dată, vor fi distribuite beneficiarilor și vor fi alimentate în 8 tranșe anuale, valoarea unei tranșe fiind de 50 lei.

Important!!! Până în data de 30 noiembrie 2021, se pot depune Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul RESPECT pentru anul 2022.

Beneficiare sunt persoanele care se încadrează într-una din următoarele categorii:

 • persoane care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.840 lei;
 • persoane fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani;
 • persoane cu handicap grav sau accentuat;
 • persoane care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001;
 • persoane care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal.
 • alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) -e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință (în baza unei anchete sociale).

Înscrierea în Programul RESPECT se face în baza următoarelor documente:

 • cerere tip;
 • copie buletin sau carte de identitate valabile, care poartă mențiunea conform cu originalul;
 • documentele prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.

Modificările care intervin cu privire la domiciliu, reședință, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere, se comunică în scris, în termen de 10 zile, Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale, situat în strada Duiliu Zamfirescu nr.4.

Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul RESPECT 2022, pot fi descărcate de pe site-ul DGAS Constanţa sau se pot ridica de la:

 • Clubul de pensionari din strada Duiliu Zamfirescu nr. 4;
 • Clubul de pensionari din șos. Mangaliei nr. 86 A;
 • Clubul de pensionari din strada Zorelelor nr. 69Bis.

Cererile și documentele se pot trimite prin e-mail la respect@dgas-ct.ro sau prin Poșta Română la punctul de lucru al DGAS din str. Duiliu Zamfirescu nr. 4, Constanța.

Beneficiază de programul RESPECT doar persoanele care nu înregistrează datorii la bugetul local. Informații suplimentare se obțin la următoarele numere de telefon: 034 448 530 / 0341 180 107.

related posts

Leave a Comment