Home Actualitate Programul „Cadet în Forțele Navale”

Programul „Cadet în Forțele Navale”

by Romanov Alex
0 comment

40 de elevi din județul Iași au participat, în ultima perioadă, la programul „Cadet în Forțele Navale”, care s-a desfășurat la Constanța. Activitățiile au debutat cu deschiderea și prezentarea programului. Ziua de marți a continuat pentru cei 40 de cadeți prin vizitarea Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Academiei Navale „Mircea cel Batrân”, simulatorului și planetariului din cadrul Academiei și a Direcției Hidrografice Maritime „Comandor Alexandru Cătuneanu”.

Întâi de toate, elevii au participat, în portul militar Constanța, la ceremonia de ridicare a Pavilionului și Geacului, la bordul fregatei „Regele Ferdinand”. Aceștia au avut oportunitatea de a vizita nava și atelierele interactive, de a li se prezenta tehnica și echipamentele militare, de a se ambarca la bordul unui remorcher multifuncțional și de a participa la manevre în acvatoriul porturar.

În ziua următoare, i-a întâmpinat cu o lecție de înot, asigurată de instructori din cadrul Centrului de Scafandri, în Portul Tomis. În continuare, tinerii cadeți au asistat la o reprezentație cu delfini la Delfinariul Constanța și au vizitat micro-rezervația din cadrul acestuia.

Programul a continuat cu deplasarea la Acvariu, faleza Cazino, Piața Ovidiu și Muzeul Național al Marinei Române și s-a încheiat cu vizitarea unor obiective turistice.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment