Home Actualitate Poliţiştii de frontieră tulceni au redat Dunării 20 de sturioni de dimensiuni mici, pescuiți ilegal de doi bărbați

Poliţiştii de frontieră tulceni au redat Dunării 20 de sturioni de dimensiuni mici, pescuiți ilegal de doi bărbați

by Romanov Alex
0 comment

Cei doi bărbaţi, cu vârste de 42 de ani, respectiv 31 de ani, au fost opriţi pentru control de lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea pe digul de protecţie al Dunării, în timp ce mergeau cu un autoturism.

„În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit în autoturism 20 de sturioni, de dimensiuni mici, din specia cegă, în stare vie, având greutatea totală de 15 kilograme. Cei doi bărbaţi au declarat că au pescuit peştele în Dunăre şi că intenţionau să-l comercializeze”, este menționat în anunţul Gărzii de Coastă.

Peştele a fost redat mediului natural în prezenţa unui delegat al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, a poliţiştilor de frontieră şi a persoanelor depistate.

Garda de Coastă efectuează cercetări pentru deţinere, transport sau comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Sursa foto: Garda de Coastă

related posts

Leave a Comment