Home Administrație publică Vergil Chițac, primarul Constanței: „Modernizăm Parcul de la Casa de Cultură și creștem suprafața spațiului verde din Constanța”

Vergil Chițac, primarul Constanței: „Modernizăm Parcul de la Casa de Cultură și creștem suprafața spațiului verde din Constanța”

by PĂUN IONELIA
0 comment

Într-o postare pe pagina de socializare, primarul Constanței, Vergil Chițac a anunțat un nou proiect important pentru oraș.  

„Facem cum am promis: creștem suprafețele de spațiu verde din Constanța și le aducem pe cele existente la standardele anului 2022. După ce v-am prezentat proiectele ce au în vedere amenajarea de noi parcuri în zona de Nord și în zona de Sud, astăzi vă prezint intenția Primăriei de a reface Parcul Regina Maria, de la Casa de Cultură.În ședința extraordinară din 10 iunie, aparatul de specialitate al Primăriei a aprobat indicatorii tehnico-economici ca urmare a măririi suprafeței parcului (de la 18.153 mp, la 22.049 mp).

Odată cu această transformare, suprafața spațiului verde va crește considerabil: de la 11.994 mp (cât este în prezent), la 18.536 mp (după modernizare).

Pe lângă acest lucru, proiectul de modernizare prevede următoarele lucrări:

– amenajarea peisagistică;

– desfiinţarea platformelor betonate şi salubrizarea zonelor;

– racordarea la utilităţi publice;

– refacerea aleilor pietonale;

– zone pentru sport urban;

– locuri de joacă pentru copii;

– mobilier urban nou;

– un nou sistem de iluminat public;

– sistem de irigaţii modern;

– sistem de supraveghere video;

– rețea Wi-Fi.

Investiția totală se ridică la suma de aproximativ 10 milioane de lei, inclusiv TVA.

Sunt încântat că mai facem un pas important în acest amplu și atât de necesar proces de revitalizare a infrastructurii din Constanța. Lucrările pe care le derulăm și cele care vor urma în perioada următoare vor contribui din plin la îmbunătățirea calității vieții în orașul nostru”, a transmis edilul pe facebook.

related posts

Leave a Comment