Home Actualitate Tabăra de sculptură în piatră pe temă ovidiană

Tabăra de sculptură în piatră pe temă ovidiană

by Antonia Mocanu
0 comment

Timp de 30 de zile în orașul Ovidiu, dar și la Muzeul de Artă Constanța se desfășoară cea de-a patra ediție a simpozionului „Ovidienii”. Noutatea acestui an este faptul că în cadrul proiectului are loc o tabără de sculptură în piatră pe temă ovidiană, iar vernisajul este transmis live în toate aceste zile, astfel că iubitorii artelor frumoase pot urmări în permanență modalitatea în care lucrează cei cinci artiști în atelierul amenajat pe platoul Centrului Cultural ,,Elena Roizen” din orașul Ovidiu.

Sculptorii Vladlen Babcinețchi, Laurențiu Mogoșanu, Nicolae-Ovidiu Popa, Valentin Vârtosu și Dumitru Verdianu s-au apucat deja de treabă, iar la final din mâinile lor vor ieși adevărate opere de artă. Fiecare artist va prelucra un bloc de piatră brut, de aprox. 2 mcub, proporțiile blocurilor fiind diferite, în funcție de fiecare proiect în parte.

Pe tot parcursul acestui proiect, indiferent de categoria de vârstă și cei care nu sunt inițiați în tainele sculpturii se pot alătura celor cinci artiști consacrați, ca parte activă la crearea acestor opere de artă.

La final cele cinci sculpturi din piatră vor fi amplasate în diferite zone ale orașului Ovidiu.

related posts

Leave a Comment