Home Evenimente Scrisoare pentru Guvern

Scrisoare pentru Guvern

by Antonia Mocanu
0 comment

Proprietarii de mall-uri cer Guvernului să le dea voie să deschidă. Astfel un număr de nouă astfel de proprietari de centre comerciale din București și 24 orașe regionale, care dețin în total un număr de 52 proiecte cu peste 4.600 chiriași, au trimis Guvernului o scrisoare prin care solicită reluarea activităților desfășurate și în cadrul centrelor comerciale de mari dimensiuni.

Măsurile de suspendare a activităților de comercializare din cadrul centrelor comerciale afectează aproximativ 3,7 milioane de metri pătrați de spațiu construit din România, potrivit estimărilor făcute de experți.

Reprezentanții proprietarilor de centre comerciale care au semnat scrisoarea deschisă adresată Guvernului României atrag atenția că există un risc real ca unele afaceri să nu se mai poată redresa financiar ca urmare a acestei situații, ceea ce va atrage consecința, ca un număr mare de oameni să fie concediați.

Scrisoarea deschisă adresată Guvernului României a fost inițiată de CBRE și semnată de foarte multe companii de profil din țară, care dețin în România în total un număr de 52 proiecte cu peste 4.600 de magazine.

Conform proiectului de lege elaborat de Guvern privind măsurile luate pe durata stării de alertă, pot fi deschise doar centrele comerciale de mici dimensiuni, cu suprafeţe de sub 15.000 de metri pătraţi.

related posts

Leave a Comment