Home Administrație publică La Constanța, se vor înființa comitetele de cartiere, iar regulamentul de gospodărire va intra în vigoare

La Constanța, se vor înființa comitetele de cartiere, iar regulamentul de gospodărire va intra în vigoare

by Romanov Alex
0 comment

La Constanța, se vor înființa comitetele de cartiere, iar regulamentul de gospodărire va intra în vigoare. În plus, în urma ultimei dezbateri publice cu președinții asociațiilor de proprietari, municipalitatea a decis crearea unui grup pentru a permite comunicarea într-un mod facil și coerent.                                                

La ultima întâlnire, reprezentanții asociațiilor de proprietari au avut ocazia să își exprime nemulțumirile și problemele cu care se confruntă. S-a discutat despre îngrijirea spațiilor verzi din grădinile blocurilor și despre colectarea selectivă a deșeurilor. Primarul le-a explicat celor prezenți că responsabilitatea este comună, fiecare asociație trebuie să se organizeze și să îngrijească spațiul din jurul blocului, iar primăria îi va sprijini cu ridicarea deșeurilor vegetale. Făcând acest efort, fiecare locatar va înțelege că trebuie păstrată curățenia și va lua atitudine împotriva celor care au un comportament antisocial.

“Trebuie să înțelegem că fiecare dintre noi are responsabilități și că dacă vrem ca orașul nostru să fie demn de secolul 21, trebuie să ni le asumăm și să respectăm reguli. Multe dintre prevederile despre care am discutat în ultima perioadă sunt vechi de 20 de ani și nu au fost aplicate. Am rugămintea la dumneavoastră să colaborați cu noi și să ne transmiteți orice problemă întâmpinați. Vom înființa un grup de whatsapp și vă rog ca acolo să ne transmiteți orice problemă aveți ca să putem interveni rapid și eficient. Prin conlucrare putem găsi soluții avantajoase pentru ambele părți.‟, declară VERGIL CHIȚAC, primarul municipiului Constanța

Primarul Vergil Chițac a decis înființarea comitetelor de cartiere și crearea unui grup pentru a comunica direct cu președinții asociațiilor de proprietari.

În ce privește colectarea selectivă, primarul i-a informat că anul trecut au fost duse la groapa de gunoi 167 mii de tone, cantitate care poate fi scăzută dacă separam materialele reciclabile de restul deșeurilor. Pe lângă costul plătit la groapa de gunoi, primaria a fost amendată pentru că orașul nu a îndeplinit ținta de reciclare. Toate aceste costuri ridică cheltuielile de funcționare ale municipalității în dauna fondurilor pentru investiții.

Cartonul, hârtia, plasticul, sticla și metalul trebuie separate de fracția umedă și predate colectorilor autorizați de Ministerul Mediului care pot veni în sprijinul asociațiilor cu pubele pentru colectare, dar și cu alte beneficii. Fiecare asociație are dreptul de a alege cu ce societate lucrează în funcție de ce i se oferă.

“Știm că sunt probleme cu ghenele de gunoi care au fost construite neconform și ne angajăm să le refacem. Vă rugăm însă să puneți materialele reciclabile separat. predarea acestor materiale reciclabile către operatori specializați înseamnă bani, inclusiv pentru asociațiile de proprietari. Așa cum le valorifică cei care scormonesc prin gunoaie, tot așa le poate valorifica și asociația de proprietari.‟, completează VERGIL CHIȚAC, primarul municipiului Constanța

Pentru a promova reciclarea, primăria va demara în școli un program de colectare selectivă astfel încât copiii să fie cât mai bine informați în această privință și să devină cât mai responsabili.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment