Home Actualitate Visul constănţenilor va deveni realitate!

Visul constănţenilor va deveni realitate!

by Florentina Lup
0 comment

Strada Ștefan cel Mare, arteră emblematică a anticului Tomis, după mulţi ani în care s-a degradat încet-încet, se va transforma într-o esplanadă modernă.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat miercuri, 9 iunie, contractul de execuție a lucrărilor din cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”. Potrivit proiectului, esplanada de pe strada Ștefan cel Mare va fi îmbogățită cu peste 5.000 mp de spațiu verde. Se vor amplasa fântâni arteziene și se va amenaja mobilier urban inteligent prevăzut cu bănci, spații de ședere, rasteluri de biciclete și cișmele, se vor monta sisteme de informare cu mesaje variabile și va fi instalat un sistem de supraveghere video.

Lucrările includ modernizarea rețelei de iluminat public și reabilitarea pasajului pietonal. Infrastructura de semnalizare rutieră din zona centrală o orașului va fi adaptată la nevoile persoanelor cu dizabilități și a celor cu mobilitate redusă.

Pe zona adiacentă, bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân, se vor reabilita traseele pietonale și vor fi introduse benzi unice de transport public (2,817 km) și piste pentru biciclete(5,304 km). Zona va beneficia de iluminat public pentru carosabil, trotuare, piste de biciclete și iluminat smart pentru trecerile de pietoni, iar stațiile de autobuz vor fi modernizate.

Pe străzile străzile Mihai Viteazu, I. Gh. Duca, Atelierelor, Ștefan Mihăileanu, Cuza Vodă, General Manu, Răscoalei 1907, Miron Costin, Ion Lahovari și Jupiter vor fi reabilitate și extinse trotuarele și va fi modernizat iluminatul public.

Valoare totală a proiectului este de aproape 90 milioane de lei, cheltuielile sunt eligibile în proporție de 100%, iar durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

related posts

Leave a Comment