Home Actualitate Poliția a început să dea amenzi la Constanța

Poliția a început să dea amenzi la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Poliția a început să dea amenzi celor care nu poartă măști. După câteva zile în care oamenii legii au preferat să prevină cetățenii, în loc să-i amendeze, polițiștii au început să aplice sancțiuni contravenționale în baza Legii 55/2020.

Persoanele vizate au fost cele care nu au purtat mască de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale,  în mijlocul de transport în comun și la locul de muncă, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Afacerilor Interne.

Astfel, în ultimele ore, au fost aplicate peste 10 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 11.880 lei.

Menționăm faptul că masca trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în aceste spații.

Există însă și excepții de la portul măștii ce vizează persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, copiii cu vârstă sub cinci ani, lucrătorii care depun muncă fizică intensă în spații unde temperaturile sunt foarte mari sau umiditatea este foarte mare.

De asemenea, sunt exceptați de la portul măștii prezentatorii de televiziune și invitații acestora, dacă între ei se păstrează distanța de cel puțin trei metri. 

Însă chiar dacă există aceste excepții polițiștii constănțeni vor fi vigilenți în ceea ce privește purtarea măștii și vor aplica sancțiuni acolo unde va fi cazul.

related posts

Leave a Comment