Home Actualitate Exercițiu de amploare organizat de Forțele Navale Române

Exercițiu de amploare organizat de Forțele Navale Române

by Romanov Alex
0 comment

Peste 300 de marinari militari din România și Ucraina participă, în perioada 7-11 septembrie, la exercițiul Riverine 2020”, organizat de Forțele Navale Române pe fluviul Dunărea, în zona cuprinsă între Tulcea și Izmail, Ucraina.

“Riverine 2020” este condus de Flotila Fluvială și urmărește consolidarea cooperării transfrontaliere româno-ucrainene în domeniul naval. La activitățile de instruire participă două vedete blindate din Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie, două vedete fluviale din Divizionul 88 Vedete Fluviale, un remorcher fluvial al Divizionului 131 Nave Sprijin Logistic și un elicopter Puma Naval din Grupul 256 Elicoptere.

Structurile militare angrenate vor executa, împreună cu nave ucrainene, precum şi cu nave ale Gărzii de Coastă din Ucraina şi ale Poliției de Frontieră din România, manevre tactice, exerciții de inspecție și control la ambarcațiuni suspecte, exerciții de remorcaj și antrenamente de punere în aplicare a procedurilor de acțiune pentru intervenții în situații de urgență.

Cooperarea dintre Forțele Navale ale României şi cele ale Ucrainei a cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare intensă în domeniul instruirii pe mare, prin participarea  marinarilor militari români şi ucraineni la exerciţii comune, precum şi în domeniul învăţământului militar de marină, prin extinderea parteneriatelor educaţionale.

Participarea Forțelor Navale Române, cu capabilități ale Flotilei Fluviale, la exercițiul “Riverine 2020”, aduce o contribuție semnificativă în vederea creșterii nivelului de pregătire și vine în sprijinul dezvoltării relațiilor bilaterale, în scopul menținerii securității și siguranței în zona fluviului Dunărea. sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment