Home Actualitate VEŞTI BUNE! Organizația Mondială a Sănătății anunță că s-a creat medicamentul pentru tratarea coronavirusului!

VEŞTI BUNE! Organizația Mondială a Sănătății anunță că s-a creat medicamentul pentru tratarea coronavirusului!

by Crina Matei
0 comment

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunţat că un medicament creat de firma de biotehnologie Gilead Sciences ar putea ajuta la tratarea simptomelor coronavirusului, informează CNN.

„Există doar un singur medicament eficient în acest moment, iar noi credem că este remdesivir”, a declarat Bruce Aylward, director general adjunct la OMS, în timpul unei conferințe de presă susținută la Beijing.

Oficialii de la OMS au adăugat că studiile clinice ale „remdesivir” asupra oamenilor sunt în desfășurare și că rezultatele ar putea fi disponibile în doar câteva săptămâni.

Compania americană Gilead Sciences a confirmat faptul că deja colaborează cu autoritățile medicale din China, în cadrul a două studii clinice cu pacienți infecați cu COVID-19, numele oficial al acestei tulpine de coronavirus.

Totodată, compania a mai spus, în urmă cu câteva săptămâni, că „remdesivir” a tratat cu succes Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul Acut Respirator Sever (SARS), doi viruși similari cu noul coronavirus apărut în orașul Wuhan, potrivit știripesurse.ro.

Sursa foto: cnn

related posts

Leave a Comment