Home Actualitate Constanţa se pregăteşte de coronavirus

Constanţa se pregăteşte de coronavirus

by Antonia Mocanu
0 comment

Spitalul de boli infecţioase din Constanţa va fi unul din centrele de la nivel naţional care va primi pacienţi infectaţi cu noul virus. Totodată, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au reunit la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța, pentru a discuta măsurile care urmează să fie luate pentru preîntâmpinarea posibilei răspândiri a coronavirusului.

Până în prezent, în judeţul Constanţa, nu există niciun caz de îmbolnăvire cu noul virus, însă autorităţile au pus la punct câteva măsuri de prevenţie. În acest sens au fost propuse trei spații de carantinare pe raza județului, care vor fi folosite la nevoie.

În oraş au crescut măsurile de prevenţie, iar directorii şcolilor şi grădiniţelor au fost rugaţi să îşi mărească stocurile de dezinfectanţi şi produse de igienă.

Autorităţile fac apel către toți cetățenii care prezintă simptome ce pot fi asociate cu prezența coronavirusului și vin din zonele de risc, să apeleze numărul de urgență 112.

În acest moment, există personal medical în Portul Constanța și în Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța dar şi la punctele de trecere ale frontierei Vama veche şi Negru Vodă.

Sursa foto: cugetliber.ro

related posts

Leave a Comment