Home Editorii noștri îți recomandă Uleiul uzat, pericol pentru mediu

Uleiul uzat, pericol pentru mediu

by Crina Matei
0 comment

Constănţenii sunt din ce în ce mai responsabili cu mediul înconjurător, cel puţin asta arată cele mai recente statistici anunţate de Organizaţia Mare Nostrum. Peste 370 de litri de ulei vegetal uzat au fost colectaţi de la începutul anului şi până acum, cu 60 de litri mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

Un litru de ulei alimentar aruncat în chiuvetă poluează  aproape 1 milion de litri de apă, atrag atenţia organizaţiile ecologiste. Uleiul, odată ajuns în sistemul de canalizare devine nociv, iar atunci când este aruncat împreună cu gunoiul menajer, acesta apare ulterior la locul de depozitare a deşeurilor sub forma unei substanţe greu degradabile.

O soluţie la îndemână pentru protecţia mediului este cea a reciclării uleiului alimentar folosit. Până în prezent, au fost colectaţi peste 370 de litri de ulei vegetal uzat, cu 60 de litri mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

Atunci când uleiul prăjit este deversat din neglijenţă sau intenţionat în apele naturale, efectele sunt dezastruoase. O singură picătură de ulei alimentar uzat poate polua chiar şi o mie de litri de apă, atrag atenţia specialiştii.

related posts

Leave a Comment