Home Actualitate Schimb de experiență ERASMUS

Schimb de experiență ERASMUS

by Crina Matei
0 comment

Orice student a auzit de programul ERASMUS și i-a trecut prin minte, fie și în treacăt, să încerce la un moment dat un schimb de experiență. De ce? De ce nu? Sunt întrebări care, dacă nu își găsesc răspunsul, te mențin inactiv. Ar fi păcat ca la finalul anilor de studenție să ai regrete. Iar Erasmus e una dintre cele mai apreciate, îndrăgite și, totodată, controversate experiențe studențești.

Chiar dacă noul virus face ravagii în Europa, studenţii de la Universitatea Ovidius din Constanţa nu renunţă la bursele Erasmus.

Sincron Răzvan Pantelimon, coordonator program Erasmus : “Surprinzător, cel puţin la nivelul Facultăţii de Istorie şi ştiinţe politice, în această sesiune de depunere a dosarelor pentru mobilităţile Erasmus sunt mai mulţi studenţi decât anul trecut. Aş spune că nu au fost speriaţi. Într-adevăr  erau mai mulţi studenţi care îşi doreau Italia însă s-au reorientat către alte centre universitare. “

Dosarul pe care trebuie să îl depună un student s-a simplificat mult. Din lista documentelor solicitate nu mai fac parte C.V.-ul, scrisoarea de intenţie, respectiv scrisoarea de recomandare.

Erasmus este un program creat de către Uniunea Europeană, un program pentru educație, formare, tineret și sport care a început în anul 2014 și va continua până în anul 2020, având în toți acești șapte ani un buget total de 14,7 miliarde de euro. Scopul programului universitar este de a permite schimbul de studenți între țări.

Datele UNESCO arată că peste 30 de mii de români studiază la universităţi din Europa. Cei mai mulţi în Italia, Marea Britanie, Germania, Olanda și Danemarca.

related posts

Leave a Comment