Home Editorii noștri îți recomandă Scade numărul cazurilor de gripă

Scade numărul cazurilor de gripă

by Antonia Mocanu
0 comment

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, numărul cazurilor de gripă înregistrate în ultima săptămână, la nivel național, a început să scadă. La Constanţa, numărul total de cazuri de gripă din săptămâna anterioară era de 138, însă numărul a început să se diminueaze treptat în această săptămână.

În ultima săptămână, la nivel național au fost înregistrate peste 5 mii de cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul țării, însă în comparație cu săptămâna trecută, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul cazurilor de gripă este în scădere. Situația este însă destul de alarmantă, deoarece, raportat cu anul precent numărul cazurilor este de patru ori mai mare.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute este de aproximativ 150 de mii, cu 51% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 9,3% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară. De asemenea au fost raportate 23 de cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe, cu trei mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu 12 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

Din nefericire au fost confirmate şase decese noi cauzate de virusul gripal, în timp ce, de la începutul sezonului au fost înregistrate 54. În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 169 de decese confirmate cu virus gripal.

 La Constanţa, numărul total de cazuri de gripă din săptămâna anterioară era de 138, din care două cazuri de gripă tip A, subtip H1, opt cazuri de gripă tip A, subtip H3, 59 de cazuri gripă A nesubtipate, 68 de cazuri gripă B, un caz de co-infecţie gripă tip A + tip B.

related posts

Leave a Comment