Home Cultură Pași importanți pentru Cazino

Pași importanți pentru Cazino

by Antonia Mocanu
0 comment

Pași esențiali pentru restaurarea Cazinoului se fac în aceste zile la cel mai important edificiu din orașul de la malul mării. Lucrările din faza de proiectare sunt în plină desfășurare, iar echipe complexe de arhitecți și restauratori fac expertize suplimentare ale fundațiilor pentru definitivarea soluțiilor tehnice de consolidare a clădirii.

Schimbarea la față a Cazinoului din Constanța începe să prindă contur. Lucrările din faza de proiectare sunt în plină desfășurare, iar echipe complexe de arhitecți și restauratori fac expertize suplimentare ale fundațiilor pentru definitivarea soluțiilor tehnice de consolidare a clădirii. Specialiștii lucrează la identificarea celor mai bune variante de intervenție privind reabilitarea vitraliilor și a elementelor de arhitectură decorativă.

De asemenea, după finalizarea proiectului tehnic va începe faza de execuție în care se vor desfășura lucrări ample de restaurare, atât la interior cât și la exteriorul clădirii.

Prin dispoziția municipalității, o comisie formată din experți, printre care și arhitectul Radu Cornescu, vor veghea, în numele constănțenilor lucrările desfășurate la Cazino. Comisia, din care fac parte personalități ale culturii tomitane, va funcționa ca o interfață între constănțeni și echipa de proiect.

related posts

Leave a Comment